torstai 28. kesäkuuta 2012

Vanhassa parempikin vara


Kesän alkajaisiksi omakotiasuja täräyttää uuden remontin käyntiin. Tänä kesänä maalataan yläkerta valkoiseksi ja tehdään yläaulaan esikoiselle oma pikkuinen huone.

Remontti merkitsee myös joutavien tavaroiden pois ja kiertoon laittamista. UFFaan lähti neljä kassillista kaapinperältä löytyneitä vaatteita. Lehtipinoihin tartuin tarmokkaasti, mutta unohduin selailemaan.

Pinoissa makoili kymmenittäin Gloria-perheen lehtiä, Feminoita, Dekoja, useamman kesän Elle interiörejä ja Skönä hemejä, jokunen Vogue, Wallpaper ja Red. Niiden selailu toi mieleen hyviä muistoja.

Samaan aikaan tutulta ja tuoreelta näytti kirjailijan talo Gotlannissa. Vaalean, rapatun talon ilmavuus ja pihapiirin ruusut ja yrtit ovat juuri sellainen kesäidylli, josta itsekin haaveilen.  Jämähdin lukemaan myös neljän vuoden takaisen Gwyneth Paltrow'n haastattelun, jossa hän poseeraa viidellä aukeamalla upeissa muotiluomuksissa ja lyhyehkössä polkkatukassa.






Pääjuttuina komeilivat silloisen pääministerin Margaret Thatcherin, edesmenneen muotikuninkaan Gianni Versacen ja e-pillerin kehittäjän haastattelut. Höysteenä muotia, kauneutta ja ruokaa, kirjallisuutta ja pienempiä julkkuja. Laadukasta sisältöä ja konstailematon taitto  - paketti oli kestänyt ajan hammasta hämmästyttävän hyvin. 







Loppujen lopuksi paperikeräystuomion saivat ainoastaan annat ja mimmit. Niille jatkoaikaa olisi toisessa tilanteessa voinut olla kesämökin ulkohuussin lukemistona. Mutta remontin alta oli siivottava.

Lehtipino ei olennaisesti madaltunut, mutta muistin taas, millaisia aarteita se sisäänsä kätkee.

Sadepäiviä odotellessa.
Lisää kuvateksti