lauantai 15. syyskuuta 2012

Hurraa, Paola ja Elina!



Eilen kävimme suomalaisen IvanaHelsinki -vaatemerkin konseptimyymälässä Manhattanilla tutustumassa syys- ja talvikauden Tapiola-Kauniainen -mallistoon ja valokuvataiteilija Elina Brotheruksen kuvakollaasiin.

IvanaHelsingin myymälä sijaitsee Elizabeth Streetillä NolItassa. Kaupunginosan erikoinen nimi on lyhennys sanoista "North of Little Italy".  Italialaiset ovat alueelta pikku hiljaa häipyneet, tilalla on trendikkäitä putiikkeja ja baareja. Katu on saanut nimeä Kummisedän ohjaajan Martin Scorsesen lapsuuden asuinpaikkana.

IvanaHelsingin putiikin kapea, pitkä tila mutkittelee hauskasti talon läpi ja päättyy takaosaan rajattuun esiintymistilaan. Myymälävastaava kertoo, että tila on myös kohtaamispaikka, jossa he järjestävät poikkitaiteellisia tapahtumia ja kekkereitä, sillä liiketoiminnassa yhdistyy muodin lisäksi myös elokuva ja taide. Liikkeessä on esillä pienimuotoisesti muitakin brändejä, kuten suomalaisen LUMIn laukkuja.

Paikalla oli lukuisia suomalaisia New Yorkissa asuvia, mutta myös paikallisia. Hyväntuulinen muotisuunnittelija Paola Suhonen hääräsi mukana kameroineen. Tarjolla oli muun muassa hapankorppua, juustoa ja kurkkua  sekä limesiivuilla raikastettuja vodkadrinkkejä.

Elina Brotheruksen kuvakollaasi pyöri takaseinällä, ja taiteilija itse seurusteli iloisesti vieraiden kanssa. Kuviin on tallentunut tyyniä, tietoisuutta täynnä oleva hetkiä sykähdyttävissä maisemissa eri puolilla maailmaa. Vesi on usein puhutteleva elementti.

Vaatetangoilta olisin mielelläni valinnut ihanan mustan villamekon tai syvänsinisen hupputakin - oikeastaan melkein mitä vain.

Ennen kaikkea tuli tosi hyvä mieli rohkeista, itseään toteuttavista naisista. Takana on taatusti lahjakkuuden lisäksi valtavasti työtä. Tulos on ihailtava.




Trubaduuri Kai veti tunteella Autiotaloa. Paola kuvasi.