perjantai 14. syyskuuta 2012

Bongauspapereita poikkeustilanteisiin

On hauskaa, kun koko kolmilapsinen perhe pääsee yhdessä matkalle, mutta kyllä se vaatii vanhemmilta myös pitkää pinnaa ja suunnittelua.

Yhdelle tulee taatusti kiljuva nälkä heti kun päästään liikkeelle. Vartin tallustelun jälkeen toisen kengät puristavat tai housut hankaavat. Vaihtoehtoja ovat myös kamala vessahätä, palelee/kuuma, törkeä jano ja totaalinen väsymys; ei liiku enää metriäkään. Nämä tulevat joka lapselle tietysti eri aikaan.

Välillä tuntuu, kun perheen kanssa reissaaminen olisi  jatkuvaa poikkeustilanteiden ratkomista.

Monia asioita voi ennakoida. Pakkaan reppuun välipalapatukoita, käsipyyhkeitä, piirusrusvälineet, hupparit ja juomapullot.

Kannattaa myös pitää taukoja sopivin välein. Juomista, jätskit tai vaan istuskelua puistonpenkillä.





Potkulaudat ovat osoittautuneet verrattomiksi isompien muksujen matkanteon vauhdittajina. Potkutellen he jaksavat huomattavasti pidempiä matkoja kuin kävellen, ja ripeämpi tahti on kaikille mukavampi. Pienin nököttää tyytyväisenä kärryissä

Potkulaudat saa yleensä lentomatkoilla ruumaan samaan tapaan kuin lastenvaunut, mutta kannattaa tarkistaa asia etukäteen lentoyhtiöstä. Toisinaan olemme joutuneet pakkaamaan laudat myös matkalaukkuun.

New Yorkin -reissulle teimme isommille lapsille viihdykkeeksi bongauspaperit. Paperiin  listattiin nähtävyyksiä Empire State Buildingista Vapaudenpatsaaseen, eläimiä oravista kilpikonniin, ruokia burgereista bageleihin ja julkisuuden hahmoja Obamasta Mikki Hiireen.






Jostakin syystä tällainen havainnointi innosti erityisen paljon 9-vuotiasta, jonka paperi oli pian ruksittu täyteen. Hän toivoi lisätehtäviä.